Kanava-tietokirjapalkinnon 2013 voittajahaku alkaa

Kulttuurin ja yhteiskunnan kysymyksiin erikoistuneen Kanava-aikakauslehden ja Otavan Kirjasäätiön perustama vuosittainen 10 000 euron tietokirjapalkinto jaetaan syksyllä 2013 toisen kerran. Palkintoehdokkaiden haku on nyt alkanut. Tunnustuspalkinto myönnetään vuoden parhaalle suomalaiselle politiikan, yhteiskunnan, talouden, historian tai kulttuurin alan tietokirjalle.

Palkintoraadin puheenjohtajana ja palkinnon saajan valitsijana toimii Kanavan päätoimittaja Ville Pernaa. Raadissa kymmenen ehdokaskirjaa valitsevat kulttuuritoimittaja ja Kanavan kolumnisti Marketta Mattila sekä Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen verkoston johtaja, dosentti Juhana Aunesluoma. Raadin sihteerinä toimii Kanavan toimitussihteeri Pertti Suvanto.

Ehdokaskirjat esitellään laajoin arvioin lokakuun Kanavan numerossa. Voittaja julkistetaan Helsingin Kirjamessuilla perjantaina 25.10.2013.
– Kanava-palkinnolla on takanaan hieno debyyttivuosi ja se osoittautui kirjan ystävien keskuudessa todella odotetuksi uudeksi instituutioksi, kertoo Kanavan päätoimittaja Ville Pernaa.

Ensimmäisen Kanava-palkinnon sai sittemmin jo viidenteen painokseen ja yli kymmenentuhannen kappaleen myyntiin yltänyt Elina Lappalaisen Syötäväksi kasvatetut –teos (Atena), joka sai myöhemmin myös Tieto-Finlandian.

– Myös ehdokaskirjamme keräsivät joukon muita tunnustuksia ja palkintoja viime vuonna. Raatimme kartoitti onnistuneesti vuoden parhaat tietokirjat viime vuonna ja saman teemme tänäkin vuonna, kiteyttää Pernaa.

– Erityistä on myös se, että suomalainen kirjanystävä voi lukea kootusti lokakuun Kanavasta perusteelliset kirja-arviot ehdolle asetetuista teoksista. Suomessa julkaistaan joka vuosi erinomaisia tietokirjoja, joista liian moni jää vähälle huomiolle, täsmentää Pernaa.

Kilpailuun voi osallistua lähettämällä neljä kappaletta  21.10.2012 – 20.10.2013 välisenä aikana ilmestynyttä palkinnon aihepiiriin kuuluvaa suomalaista tietokirjaa palkintoraadille. Osallistumiskutsu tarkempine ohjeineen on julkaistu kesäkuun Kanavan numerossa (4/2013).

Lisätietoja antaa palkintoraadin puheenjohtaja, päätoimittaja Ville Pernaa (puh. 050-5394310). Tarkempia osallistumisohjeita saa raadin sihteeriltä, toimitussihteeri  Pertti Suvannolta (puh. 09-1566537 tai pertti.suvanto@otavamedia.fi).