Kenelle myöntäisit Suomen Kuvalehden Journalistipalkinnon ja Journalismin uudistajan palkinnon 2021?

Sananvapaus on oikeusvaltion ja demokratian perusta. Hyvä journalisti edustaa työssään näitä arvoja. Korostaakseen journalistisen työn merkitystä Suomen Kuvalehti perusti vuonna 1975 oman nimikkopalkinnon, joka jaetaan nyt 47. kerran. Palkinto myönnetään vaikuttavasta journalistisesta toiminnasta tai merkittävistä kansallisia tai yhteiskunnallisia kysymyksiä käsittelevistä kirjoituksista, kuvista tai ohjelmista mediassa. 10 000 euron palkinnon jakavat Suomen Kuvalehti ja Otavan Kirjasäätiö.

Tänä vuonna jaetaan ensimmäistä kertaa myös Journalismin uudistajan palkinto, joka voidaan myöntää henkilölle, joka esimerkiksi uuden kerrontatavan, tuotteen tai työskentelytavan kehittäjänä tai muuten ansiokkaalla työllään on uudistanut suomalaista journalismia. Palkinnon suuruus on 5 000 euroa.

Perustellut ehdotukset palkittaviksi henkilöiksi tulee lähettää palkintolautakunnalle viimeistään 10. lokakuuta osoitteeseen journalistipalkinto@otavamedia.fi tai postitse osoitteeseen Journalistipalkinto, Suomen Kuvalehti, Firdonkatu 2 T 151, 00015 Otavamedia. Muista mainita, kumpaa palkintoa ehdotus koskee. Palkintolautakuntaan kuuluvat päätoimittaja Jouni Kemppainen, tutkija ja toimittaja Olli Seuri, toimittaja ja tietokirjailija Sirpa Puhakka sekä päätoimittaja Erja Yläjärvi. Lautakunnan puheenjohta-jana ja sihteerinä toimii päätoimittaja Matti Kalliokoski.