Otavan Kirjasäätiö jakoi yhteensä yli 500 000 euroa palkintoina ja apurahoina

Otavan Kirjasäätiö jakoi yhteensä yli 500 000 euroa palkintoina ja apurahoina

Otavan Kirjasäätiö on myöntänyt viisi kirjallisuuspalkintoa. Vuosittain jaettavien palkintojen lisäksi Kirjasäätiö jakoi 258 henkilölle ja yhdistykselle yhteensä yli 440 000 euroa apurahoina kirjalliseen toimintaan ja lukemisen edistämiseen. Vuonna 1945 perustetun Otavan Kirjasäätiön tehtävänä on tukea kotimaista kirjallisuutta ja kirjallista työtä sekä edistää lukemiskulttuurin kukoistamista maassamme.

Vuoden 2013 palkintojen saajat

Veijo Meri -palkinto Juha Itkoselle

”Juha Itkosen teksti kutoo taiturimaisesti yhteen pienen ja suuren mittakaavan, pintailmiöt ja syvät pohjavirrat, ohimenevän ja pysyvän. Huippulahjakas, aina syvästi inhimillinen prosaisti on lahja suomalaiselle kirjallisuudelle.” Palkinnon arvo on 15 000 euroa.

Kaarina Helakisa -palkinto Reeta Aarniolle

”Reeta Aarnio on ammentanut teoksiinsa vaikutteita suomalaisesta mytologiasta. Tuloksena on vahva, omaperäinen fantasiamaailma. Keskiössä on lapsi ja nuori, joka seikkailuun upotessaan ymmärtää jotain itsestään ja maailmasta.” Palkinnon arvo on 15 000 euroa.

Tietokirjapalkinto Lasse J. Laineelle

”Lasse J. Laineen teokset välittävät löytöretkeilijän riemua, kiehtovia luonnonnäytelmiä, esteettistä nautintoa ja luotettavaa tietoa luonnon ilmiöistä. Laine saa ihmiset kiinnostumaan luonnosta ja samalla suojelemaan sitä.” Palkinnon arvo on 15 000 euroa.

Oppimateriaalipalkinto Päivi Vehmakselle

”Päivi Vehmas kehittää intohimoisesti uusia materiaaleja ja opetusmenetelmiä. Hän on määrätietoinen, rohkea ja näkemyksellinen oppikirjailija, jolla on vahva pedagoginen näkemys sekä monipuoliset eriyttävän opettamisen taidot.” Palkinnon arvo on 15 000 euroa.

Erkki Reenpää -palkinto Kari Koskelle

”Kari Koski ei jätä taustatyössä ja faktojen tarkistuksessa kiveäkään kääntämättä, ja lopputulos on aina hiottu ja tarkkaan punnittu. Hänen suomentajantyötään leimaa väsymätön pyrkimys palvella suomenkielistä lukijaa.” Palkinnon arvo on 5 000 euroa.

Palkintojen saajat 2013

Lisätietoja:
Minna Castrén
Kirjasäätiön hallituksen varapuheenjohtaja 09 1996 250, 050 5286 718