Otavan Kirjasäätiö myönsi neljä kirjallisuuspalkintoa ja yli 730 000 euroa apurahoja ja avustuksia

Veijo Meri -palkinto myönnettiin Jari Tervolle, Kaarina Helakisa -palkinto Ninka Reitulle, Tietokirjapalkinto Helena Petäistölle ja Oppimateriaalipalkinto Tuomas Kasevalle. Kunkin palkinnon arvo on 15 000 euroa.

Palkintojen lisäksi Otavan Kirjasäätiö jakoi apurahoja ja avustuksia yli 730 000 euroa kirjalliseen työhön ja lukemista edistäviin hankkeisiin.

Veijo Meri -palkinto

Jari Tervo on poikkeuksellinen menestyskirjailija, joka on aina kirjoittanut menestyksen reseptiä vastaan: lukijalta paljon vaativia, taiteellisesti korkeatasoisia teoksia, joista yksikään ei ole toisensa kaltainen. Tervon tuotanto on täynnä ääntä ja vimmaa − ja kuten elämässä, siinä kohtaavat koominen ja traaginen.

Kaarina Helakisa -palkinto

Kuvittaja ja kirjailija Ninka Reittu on julkaissut neljä omaa kuvakirjaa ja kuvittanut mm. Hannele Lampelan ja Kreetta Onkelin tekstejä. Reitulla on vahva oma tyyli, joka on hyvin aito, ajaton ja ilmaisuvoimainen. Hänen elämäniloa, vauhtia ja huumoria tulvivat kirjansa osuvat suoraan lukijan sydämeen.

Tietokirjapalkinto

Legendaarisen ulkomaanreportterin Helena Petäistön teokset ovat poikkeuksellinen yhdistelmä uutistoimittajan vahvaa asiantuntemusta, kulttuurin ja historian hienosävyistä hallintaa ja pikantin tarinankertojan taitoja. Hänen persoonalliset tietoteoksensa saavat lukijat sekä viihtymään että viisastumaan.

Oppimateriaalipalkinto

Tuomas Kaseva on äidinkielen opetusta uudistava oppikirjailija, jonka kädenjälki näkyy yläkoulun ja lukion suositussa Särmä-sarjassa. Käsikirjoitustyössä Kaseva pohtii jatkuvasti, miten digitaalisuus muuttaa oppimista ja miten digitaalisuudesta saa parhaat hyödyt irti. Kaseva arvostaa opettajien ja opiskelijoiden toiveita ja haluaa vastata niihin laadukkailla oppimateriaaleilla.

Perustelut kokonaisuudessaan: Jari Tervo, Ninka Reittu, Helena Petäistö ja Tuomas Kaseva.

Vuonna 1945 perustettu Otavan Kirjasäätiö haluaa kirjallisuuspalkinnoillaan huomioida ja kannustaa kotimaisia kirjailijoita ja kirjallisen työn tekijöitä ja nostaa esiin heidän kulttuurisesti, sivistyksellisesti ja yhteiskunnallisesti merkittävää työtään.

kuva: Arto Wiikari

Lisätietoja:
Eva Reenpää
Otavan Kirjasäätiö
eva.reenpaa@otava.fi / 050 3649702
otavankirjasaatio.fi