Otavan Kirjasäätiö on tukenut liki 900 000 eurolla kirjallisuutta ja lukemiskulttuuria

Otavan Kirjasäätiö on jakanut tänä vuonna apurahoja, kirjallisuuspalkintoja ja avustuksia yhteensä liki 900 000 euroa. Viiden kirjallisuuspalkinnon lisäksi apurahoja ja avustuksia myönnettiin kirjailijoille, oppimateriaalien tekijöille, journalisteille, suomentajille, kuvittajille, sarjakuvantekijöille ja erilaisten yhteisöjen ja yritysten lukemista ja kirjallista kulttuuria edistäville hankkeille kaikkiaan 329 kappaletta. Otavan Kirjasäätiöön tuli ennätysmäärä hakemuksia joista tukea myönnettiin noin viidesosalle.

Merkittävimpiä tuettuja hankkeita olivat Suomen Kirjailijaliiton, Kirjakauppaliiton ja Suomen Kustannusyhdistyksen perustaman Kirjan vuosi ry:n kirjallisuuden ja lukemisen edistämishanke Kirjan vuosi 2015 ja sen osana 2015 ensimmäistä kertaa järjestettävä Helsinki Lit –kansainvälinen kirjallisuusfestivaali.

Otavan Kirjasäätiö on perustettu vuonna 1945. Sen tehtävänä on edistää ja tukea kotimaista kirjallisuutta ja kirjallista työtä ja edistää lukemiskulttuuria. Säätiö myöntää tarkoituksensa toteuttamiseksi apurahoja, avustuksia ja palkintoja.

Apurahapäätöksistä on ilmoitettu hakijoille.

Lisätietoja: 
Minna Castrén
Kirjasäätiön hallituksen varapuheenjohtaja
09 1996 250, 050 5286 718
www.otavankirjasaatio.fi