Meistä

Tuemme suomalaista kirjallisuutta, lukutaitoa, lukemista, sekä moniäänistä kirjallisuus- ja lukemiskulttuuria.

Tietoa meistä 

Otavan Kirjasäätiö jakaa vuosittain apurahoja ja avustuksia kirjalliseen toimintaan.

Henkilökohtaisia työskentelyapurahoja voivat hakea kirjailijat, tietokirjailijat, lasten- ja nuortenkirjailijat, sarjakuvantekijät, suomentajat, kääntäjät, kuvittajat, graafikot ja oppimateriaalien tekijät.

Säätiö myöntää myös avustuksia yhteisöille ja järjestöille kirjallisuutta, lukutaitoa ja lukemista edistäviin ja kirja-alan uudistumista tukeviin hankkeisiin.

Apurahojen ja avustusten lisäksi jaamme vuosittain palkintoja tunnustuksena ansiokkaasta kirjallisesta työstä. Kirjallisuuspalkinnoilla haluamme huomioida ja kannustaa kirjailijoita ja kirjallisen työn tekijöitä ja nostaa esiin heidän kulttuurisesti, sivistyksellisesti ja yhteiskunnallisesti merkittävää työtään.

Otavan Kirjasäätiö on perustettu vuonna 1945. Tuolta vuodelta peräisin olevassa Kustannusosakeyhtiö Otavan johtokunnan kokouksen pöytäkirjassa todetaan, että ”harkittuaan asiaa perusteellisesti, johtokunta päätti perustaa ”Otavan Kirjasäätiön” edistämään ja tukemaan arvokasta kirjallisuutta ja kirjakulttuuria yleensä, apurahoilla ja muulla toiminnalla.”

Säätiön hallituksen muodostivat tuolloin professori Alvar Renqvist, toimitusjohtaja Heikki Reenpää, professori A. E. Tudeer, insinööri Kari Reenpää, tohtori L. Arvi P. Poijärvi, professori Rafael Koskimies ja maisteri Hannes Reenpää.

Sitoudumme edelleen missioomme – tuemme kirjallisen työn tekijöitä ja vahvaa kirjallisuus- ja lukemiskulttuuria maassamme.

Hallitus

Pasi Vainio, puheenjohtaja
Eva Reenpää, varapuheenjohtaja
Eero Broman
Anna Lehtonen
Stig-Björn Nyberg

Eeva Lahdenmäki, varajäsen
Antti Kasper, varajäsen

Yhteystiedot

Apurahojen ja avustusten hakemista koskeviin kysymyksiin vastaa:
Marju Rouvinen
kirjasaatio(at)otava.fi
0405055722