Otavan Kirjasäätiön apuraha- ja avustushaku on auki 1.–28.2.2023

Apurahoja ja avustuksia voi hakea kirjalliseen työhön sekä kirjallisuutta, lukutaitoa ja lukemista edistäviin ja kirja-alan uudistumista tukeviin hankkeisiin.

Apurahoja voivat hakea kirjailijat, oppikirjailijat, tietokirjantekijät, lasten- ja nuortenkirjailijat, sarjakuvantekijät, suomentajat, kääntäjät, kuvittajat, graafikot ja oppimateriaalien tekijät. Avustuksia voivat hakea kirjallisuutta ja lukemista edistävät yhteisöt ja järjestöt.

Apurahoja ja avustuksia haetaan Kirjasäätiön sähköisen verkkopalvelun kautta.

Kirjasäätiön kevään 2023 haku on auki 1.–28.2.2023. Hakemuksen voi laatia järjestelmässä hakuajan alettua. Hakujärjestelmä sulkeutuu 28.2. klo 23:59.

Hakemusten liitteineen tulee olla perillä Otavan Kirjasäätiössä hakuajan sisällä. Vain verkkopalvelun kautta määräaikaan mennessä saapuneet hakemukset huomioidaan.

Käsittelemme ja arvioimme hakemukset maaliskuun aikana. Päätöksistä viestimme kaikille hakijoille sähköpostitse maaliskuun loppuun mennessä. Tarkista myös sähköpostisi roskapostilaatikko, jos päätöstä ei näy saapuneissa viesteissä. Julkaisemme saajien nimet verkkosivuillamme.

Apurahat ja avustukset maksetaan saajille huhtikuun aikana. Otavan Kirjasäätiön apurahat ja avustukset maksetaan kokonaisuudessaan myöntövuonna eikä maksua voi siirtää seuraavalle vuodelle.

Tutustu hakuohjeisiin ja usein kysyttyihin kysymyksiin verkkosivujemme Apurahat-osiossa.

Lisätiedot hakemuksiin liittyen:
Marju Rouvinen, 040 505 5722, kirjasaatio(at)otava.fi